جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟
سرخط خبرها

ثبت ۳۸ هزار مشاوره ژنتیک طی ۹ ماه نخست امسال در استان | خراسان رضوی رتبه نخست مشاوره ژنتیک

  • کد خبر: ۲۱۰۲۲۷
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶
ثبت ۳۸ هزار مشاوره ژنتیک طی ۹ ماه نخست امسال در استان | خراسان رضوی رتبه نخست مشاوره ژنتیک
در ۹ ماه ابتدایی امسال ۳۸‌هزار مشاوره ژنتیک در استان به ثبت رسیده است

به گزارش شهرآرانیوز غربالگری شنوایی، مشاوره ژنتیک و غربالگری بینایی جزو مواردی هستند که به تشخیص زودرس اختلالات یا بیماری‌های کودکان منجر می‌شوند تا بتوان پیش از شروع سن تحصیل، کودک را درمان یا از بروز عوارض بیشتر جلوگیری کرد. مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی با اشاره به اجرای برنامه غربالگری شنوایی برای دو گروه سنی نوزادان و کودکان سه تا شش سال، اظهار کرد: این برنامه برای گروه نوزادان از سال ۱۳۸۴ در کشور و هم‌زمان در خراسان‌رضوی شروع شده است؛ اما سال ۱۳۸۴ تنها یک پایگاه دولتی تحت‌پوشش این برنامه بود که این رقم اکنون به حدود ۵۶ پایگاه فعال (شامل ثابت و سیار) در استان رسیده است و حدود ۲۵ پایگاه آن در مشهد قرار دارد.

غربالگری شنوایی نوزادان در زایشگاه‌های استان

مسعود فیروزی در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه غربال شنوایی در ۹۹‌درصد زایشگاه‌های استان انجام می‌شود، ادامه داد: درراستای این برنامه ۳۴‌بیمارستان، هفت مرکز بهداشت و پانزده کلینیک شنوایی فعالیت دارند. غربالگری شنوایی برای نوزادان با هدف شناسایی و مداخله زودهنگام نوزادان دارای کم‌شنوایی مادرزادی عمیق توسط بهزیستی پایه‌ریزی شده است.

سن تشخیص اختلالات شنوایی به ۶‌ماهگی رسید

وی با اشاره به اینکه اغلب معلولیت‌های شنوایی پنهان است، مهم‌ترین دستاورد این برنامه را اصلاح گفتار کودک دانست که مهم‌ترین کانال ارتباطی او با اطرافیان است و افزود: متأسفانه قبل از شروع طرح غربالگری شنوایی، خانواده بین سنین دو تا چهار سال و حتی در برخی موارد در بدو ورود به مدرسه متوجه مشکل می‌شد، اما اکنون با شناسایی بهنگام، سن تشخیص اختلالات شنوایی به زیر‌شش‌ماهگی رسیده است.

فیروزی بیان کرد: خراسان‌رضوی ۱۱‌درصد آمار تحت‌پوشش برنامه غربالگری شنوایی را در کشور دارد. آمار غربالگری شنوایی در ابتدای اجرای این طرح، یعنی سال ۱۳۸۴، حدود هزار مورد بود که این تعداد در سال گذشته به ۱۰۱‌هزار‌و‌۶۲۹ مورد رسیده است. از تعداد کودکانی که در سال گذشته غربالگری شنوایی شده‌اند، ۳۳۱‌کودک دچار انواع اختلالات شنیداری بوده‌اند؛ همچنین از بین آن‌ها ۶۱‌کودک کم‌شنوایی عمیق مادرزادی داشته‌اند که مشکلشان با کاشت حلزون و سمعک رفع می‌شود.

۲۲ مرکز ژنتیک فعال در خراسان‌رضوی

وی درباره انجام مشاوره‌های ژنتیک اظهار کرد: این مشاوره‌ها به دوره‌های قبل از ازدواج، بعد از ازدواج، حین بارداری و پس‌از آن تقسیم می‌شود که افراد می‌توانند برای هر‌کدام از این چهار دوره مراجعه کنند. اکنون ۲۲‌مرکز ژنتیک فعال در استان داریم که در مشهد، نیشابور، زاوه، تربت‌حیدریه، کاشمر و سبزوار قرار دارند و در بقیه شهر‌ها نیز مراکز ژنتیک به‌صورت سیار حضور پیدا می‌کنند.

فیروزی با بیان اینکه بهزیستی برای مشاوره ژنتیک و آزمایش‌های ژنتیک یارانه پرداخت می‌کند، ادامه داد: به‌همین‌منظور در سال جاری ۱۲‌میلیارد تومان اعتبار داریم که در درجه اول برای مددجویان بهزیستی هزینه می‎شود. در ۹ ماه ابتدای امسال حدود ۳۸ هزار‌و‌۵۰۰ مشاوره ژنتیک در استان صورت گرفته است و ما در کشور رتبه یک را کسب کرده‌ایم.

مدیرکل بهزیستی استان درباره اقدام بعدی بهزیستی در قالب برنامه پیشگیری از تنبلی چشم برای کودکان سه تا شش سال، اعلام کرد: این برنامه در سه سطح و به دو روش ثابت و سیار انجام می‌شود. سال گذشته در قالب این برنامه شاهد رشد ۲۵‌درصدی نسبت به سال‌۱۴۰۰ بودیم؛ ضمن اینکه سال گذشته آمار غربالگری برای تنبلی چشم حدود ۳۸۹‌هزار‌و‌۸۵۹ کودک بوده است که این عدد باید امسال به ۴۰۰‌هزار مورد برسد. طی ۹ ماه ابتدای امسال ۲۸۵‌هزار کودک را غربال کرده‌ایم.

بیش از ۱۶۰۰ کودک، دچار اختلالات بینایی

فیروزی با بیان اینکه برای تنبلی چشم نیز یارانه پرداخت می‌کنیم، افزود: از تعداد کودکانی که در ۹ ماه ابتدای امسال غربالگری تنبلی چشم شده‌اند، ۱۶۰۹‌نفر دچار اختلالات بینایی و ۳۱۷‌کودک در استان دچار تنبلی چشم بوده‌اند. سال گذشته تعداد کل کودکانی که دچار تنبلی چشم بوده‌اند ۱۰۰۳‌نفر بود. ۵۹۴‌پایگاه برای غربالگری بینایی در استان داریم که شامل مراکز مثبت‌زندگی، مساجد، مراکز بهداشتی و‌... است.

وی با بیان اینکه سن طلایی برای تشخیص و درمان اختلالات بینایی سه تا شش سال است، افزود: خانواده‌ها باید در این سنین همه‌ساله غربالگری کودکان را انجام دهند؛ زیرا در‌صورتی‌که این اختلال به‌موقع تشخیص داده شود، می‌توان از بروز کم‌بینایی شدید یا حتی نابینایی در سنین بالاتر پیشگیری کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->